ЧЕТИВО ЗА БЕЗСТРАШНИ ХОРА С ОТВОРЕНО СЪЗНАНИЕ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА СВЕТОВНАТА КРИЗА ИЛИ СКАЗАНИЕ ЗА ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ

ЧАСТ І: НИЕ ЛИ СМЕ ВИНОВНИ ЗА ЗИМАТА НА ЕВРОПЕЙСКОТО НЕДОВОЛСТВО?

КАК ЗАПАДЪТ НАБЕДИ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИТЕ ЗА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА КОЙ ПРЕДИЗВИКВА РЕЦЕСИИТЕ „КОНСПИРАТИВНА ТЕОРИЯ” ИЛИ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ БЪЛГАРИЯ – СЕГА НАКЪДЕ

Заслужили сме го. „Vae victis.[1] Кой ни е виновен, че се държим тъй покорно, като стадо добичета? През последните месеци западните средства за всеобща дезинформация, наричани масмедии, засилват атаките си спрямо страните от Централна и Източна Европа и по-специално България. За нас върхът бе прогнозата на парижкия „Льо Монд”, който пръв призна вероятното изключване на нашенския опит за държава от Европейския съюз. И няма как да не признаем, че вестникът е прав. Ала: „Da mihi facti, dabo tibi ius.[2] Затова, щом дирим истината, нека се позовем на събитията и доказателствата, а не на тълкуванията. И да тръгнем от общото към частното.

Ако смесите Източна Азия от 1979-а с Латинска Америка през 2001–а, ще получите Източна Европа от 2009-а.”, написа на 19 февруари т.г. лондонското списание „Икономист”. Изданието заявява, че „на изток Европа е изправена пред кошмарни проблеми”. И надменно допълва, че: „Разпадът може да бъде избегнат с помощта на Запада.”[3] Въпреки че икономики като чешката и словашката, колкото и да закъсват, стоят по-добре на фона на кризата, довела тъкмо Запада до прилагането на прийоми, познати от тоталитарния комунизъм, като национализацията, да речем.

Ето какво проповядват в тази връзка „добрите дядовциМаркс и Енгелс: „Все пак в най-напредналите страни могат да влязат следните [мерки]:… 5. Централизация на кредита в ръцете на държавата… 6. Централизация на целия транспорт в ръцете на държавата. 7. Увеличаване броя на държавните фабрики, средства за производство… Отличителната черта на комунизма е не премахването на собствеността въобще, а премахването на буржоазната собственост… Комунистите могат да обобщят своята теория в един израз: унищожаване на частната собственост… Капиталът е колективен продукт и може да бъде приведен в движение само от общата дейност на много членове на обществото, а в последна сметка – само от общата дейност на всички членове на обществото. Значи капиталът не е лична, той е обществена сила. Следователно, когато капиталът бъде превърнат в колективна, принадлежаща на всички членове на обществото собственост, то това не ще бъде превръщане на лична собственост в обществена. Ще се измени само общественият характер на собствеността. Тя ще загуби своя класов характер.[4]

Колко невярно, но удобно за интернационалните финансисти и същевременно опасно за нормалните хора. Ала да се върнем към цитираната публикация в „Икономист”. В нея, както и в редица други, личи зле прикритата манипулация. Народите от Изтока на Стария континент са „непълноценни”. Навремето същите господари на света караха фюрера на Третия райх да говори по същия начин. Изглежда, „цивилизованите” западняци са забравили не само въведения от самите тях девиз, с който ни поканиха в Европейския съюз: In Varietate Concordia.[5] Явно от паметта им са изчезнали спомените за станалото в САЩ, Западна Европа и Япония. Да припомня някои конкретни случаи: вече 14 фалирали банки в Съединените щати, сред които гигантската „Лимън Брадърз” и поставилата световен рекорд по загуби „Американ Интърнешънъл Груп” – AIG;[6] практическия банкрут на Исландия; краха на ирландското икономическо чудо (навярно по вина на the Polish plumber[7]); провалът на банките и борсите във Великобритания, начело с наскоро фалиралата Bank of Scotland, рухването на финансовите системи на Франция, Холандия, Белгия, Германия; стагнацията в автомобилната индустрия на Германия, Франция, Швеция; почти пълния разпад на британската икономика, като в понеделник, 2 март т.г., най-стабилните корпорации почти удариха дъното;[8] напътствието, което бившият ортак на Джордж Сорос, британският милиардер Джим Роджърс, отправи към младите англичани: „Преместете се в Китай; научете китайски.[9] И предупреди, че „най-страшното предстои”. А което е още по-лошо: „поне две десетилетия ще бъдат необходими на родината му, за да се възстанови”. Да продължавам ли с опресняването на паметта на западните политически и медийни манипулатори, както и на тяхната прислуга на Изток, в т.ч. и у нас?

Не просто, за да адвокатствам на самия себе си като източноевропеец, ще спомена само един случай на впечатляващ гьонсуратлък. На 28 февруари 2009 г. AIG призна, че повече не е в състояние да управлява присъствието си на пазара на недвижими имоти. Само за няколко часа акциите на компанията паднаха с 3 на сто.[10] На 2 март стана ясно, че загубата на AIG за последното тримесечие на 2008 г. е надхвърлила 61,7 милиарда долара – нов световен рекорд по този показател! Както се казва, на победителите – честито… Общо за миналата годината фирмата е загубила повече от 100 милиарда долара! Тя е начело в списъка на национализираните корпорации. Общата сума на вложените от правителството на САЩ в нея пари на американските данъкоплатци достигна 250 милиарда долара![11]

Това не попречи на шефовете на съсипаната AIG да зарадват повече за Ханука отколкото за Коледа 168 свои служители с премии от 92 500 до 4 000 000 долара на калпак! За целта и за да заобиколят напълно естествено възникналото възмущение, даже въведоха в употреба и евфемизма „заплащане за задържане”. От своя страна, за да бъде пълна измамата, служителите получавали премиите си след като подписвали декларации, че ще останат във фирмата още една година.[12] В резултат на тези тъй любезни взаимоотношения между правителството и една частна фирма, сега в САЩ неплащането на данъци започва да се превръща в масов спорт. Има на какво да се учим от американците….

А в посочения пример става дума за същата компания, на която национално отговорното правителство на бившия Симеон ІІ подари нашата БТК. Нима ще се намери някой, който да нарече описаното капитализъм? За мен от подобен подход се носи отблъскващия аромат на социализма на комунистическата номенклатура, казано по възможно най-вежлив начин.

На този фон държа дебело да подчертая: не източноевропейците предизвикаха световната криза, кой знае защо „скромно” определяна като „финансова. Всъщност тя е всеобща и най-опасното е, че включва кризата на идеите и духовността. Ала това е друга тема. Управителите и акционерите на големите фалирали банки от двете страни на Атлантика бяха предимно еврейски финансисти. Завлеклите милиони хора със стотици милиарди долари от банки, финансови къщи, пенсионни и инвестиционни фондове, като започнете от ликвидирания от своите агент на Моссад и КГБ Робърт Максуел и свършите с настоящия крупен мошеник Бърнард Мейдоф, са евреи.[13] Евреи са и 99 на сто от кой знае защо наричаните „руски” олигарси.[14] Такива са и 99 на сто от представителите на т. нар. червена мафия в САЩ.[15] Както ще се убедите, светът започва да разбира къде се корени злото.

В конкретния случай по-важното е, че пълномощниците на реалната власт[16] започнаха да използват медиите, за да прехвърлят теглото от болната глава на здравата. Какво имам предвид? „Най-голямата слабост [на източноевропейците] е заложена във финансовата система”, продължава „Икономист”, която е съставена от зле управлявани местни банки и дъщерни клонове на западни, които са му отпуснали края. В годините на възход тази система удвои кредитите отвън, което доведе до настоящия мащабен бюджетен дефицит. Днес и двата вида банки са с вкиснали се кредитни портфейли – резултат от безразсъдното даване на заеми…

Първо, кой се водеше от максимата „Omnis distaedere — pecunia nunquam![17]? И тъй на пръв поглед „безразсъдно” отпускаше кредити още на комунистическите диктатори. Защо само „на пръв поглед” ли? Ами понеже няма по-добри платци (длъжници) от диктаторите. Те изтръскват собствените си народи, но се разплащат със своите кредитори. А че тъкмо лихварите ги създават, е друга и то съществена тема, чието изясняване засега отлагам. „Veritatem dies aperit.[18]

От 1984 г. социалистическа България взе да задлъжнява, за да посрещне промените с външен дълг надхвърлящ 10,5 милиарда долара! Никога по-рано страната ни не е изпадала до подобно дередже. И да не мислите, че тези пари бяха вложени в икономиката, както фалшиво тръбят другарите и техните медийни слуги? Максимум една десета бе прахосана за побългаряване на готови вносни стоки с изтекъл срок на годност. Няма да забравя прословутите тогава телевизори Crownи видеокасетофони Akai, залежали в Китай и докарани тук по изричното нареждане на шефа на Валутната комисия при ЦК на БКП, другаря Андрей Луканов. Складираха ги в нявгашния слаботоков завод „Климент Ворошилов” зад Военна рампа в столицата. И ангажираха работниците да отварят кашоните, да изхвърлят лъскавите японски проспекти и инструкции за употреба, като ги заменят с нашенски, пълни с правописни грешки, и отпечатани на вестникарска хартия. След това затваряха картонените кутии и пускаха изделията на пазара, но… под щанда, само с връзки.

Останалите пари от външните заеми потънаха по сметките на номенклатурата. Как бе осъществено това най-крупно разграбване в нашата история, посочих в публикувания пак в тази медия коментар, озаглавен „За „скромността” на „свободните” медии или „как ехото заглъхва”…[19] При това най-големите заемодатели на нашенските комунистически Бай-Ганювци бяха група западни частни банки. А еврейско-германският „консервативен ястребФранц Йозеф Щраус бързаше с личния си самолет за срещи с Живков, само и само да не изтърве келепира. И хич не се засягаше от квалификациите, с които го обсипваха в печата тукашните ченгета, маскирани като журналисти-международници. Бившият министър-председател на Бавария бе наясно, че: „Imprimatur Secretum Veritas Misterium.[20] Същото се отнася и до останалите тъй щедри на кредити „врагове” на комунистическия режим.

Що за лицемерие е днес да се правят опити за разделение на две Европи, след като вината е преди всичко в Западната? Тамошният елит създаде болшевишката върхушка и финансира ликвидирането на Русия, за да се превърне в техния удобен антихристиянски СССР. Разбира се, до ден днешен този скрит зад кулисите елит получава несметни дивиденти от това.[21]

Пак този пишман елит от западната част на Стария континент и отвъд Океана позволи на местните комунисти и ченгета (най-често и двете) да създават банки чрезкредити?! И да ги оглавяват. Сетне, когато стана прекалено явно и уж напечено, същите тези „претенциозни” западняци подслониха псевдобанкерите, окрали своя народ. На каква цена? Едва ли ще споделят. Достатъчно е да припомня случая с Иван Миронов. Днес този гангстер, по-рано намерил уютно убежище в САЩ, се наслаждава на тишината и спокойствието, обгърнали материално прекрасния му живот на милионер.

Истината е, че както кризата през 1929 г., така и настоящата бе предизвикана от един ограничен финансов интернационал.[22] Както съобщи лондонският „Файнаншъл Таймс”: „В петък, 17 август 2007 г., 21 от най-влиятелните инвеститори на „Уол Стрийт” се срещнаха на работен обяд в Саутхемптънското имение на Джордж Сорос, в източния край на Лонг Айлънд [Ню Йорк].[23] Няма да изброявам имената на участниците. Всеки може да ги види, като свободно отвори статията в интернет. По-важното е, че дискусията се завъртяла единствено около началото на финансовата криза – забележете, през лятото на 2007 г., когато в тази страна само моя милост заговори по проблема в предаването „Диагноза” на една пловдивска кабелна телевизия. Сорос признал, че усетил завихрянето на рецесията и шест лета по-рано, още през 2001-а, започнал да изтегля капиталовложенията си от западния свят. През 2007 г. инвестиционният фонд „Quantum[24] все пак постигнал възвръщане на инвестициите в размер на 32 на сто (разбирайте печалба). Според списанието на инвеститорите Alpha magazineтова превърнало 77-годишния евреин от Унгария с истинско име Дьорд Шварц във втория най-високо платен управител на инвестиционен фонд в света. Всъщност собственикът на интернационалната верига от центрове за влияние над общественото мнение „Отворено общество” се оказа основният акционер в „Quantum”.

Тогава, по време на въпросния обяд, Сорос предрекъл размерите на вече разразилата се криза – нейната дълбочина и продължителност. Допускате ли, че синът на унгарския есперантист и военнопленник от Първата световна война, освободения от болшевиките от лагер в Сибир Тивадар Сорос, е пророк? Нищо подобно, някой му подсказва. Така, както агентът на Държавна сигурност Хачо „Кръстю” Бояджиев диктува в ушенцата на своите млади послушници от предаването „Полет над нощта” на нашенската държавна телевизия. Изданието не изнася подробности за „прогнозата”, направена от Дьорд-Джордж Сорос. Ала читателят остава с впечатлението за нещо продължително, което ще засегне почти цялото човечество.

Сигурен съм, че сега ще се намерят умници, които ще ме обвинят в разпространяване на „конспиративни теории”. Подготвил съм им изненада. Статия от един еврейски скептик, обнародвана в деня, в който част от нашенските студенти пиянстваха по време на своя уникален празник, а някои от тях дори намериха смъртта си. Публикацията започва така:

Никога не съм вярвал, че съществува таен заговор на ООН за превземане на САЩ… Обаче за първи път в живота си мисля, че сформирането на някакъв вид световно правителство е правдоподобно. Едно „световно правителство” ще включва далеч повече неща от простото сътрудничество между народите. То ще представлява единица с характеристики, подобни на държавните, които ще бъдат подкрепени от съответно законодателство. Европейският съюз вече установи континентално правителство за 27 страни, което може да послужи като образец. Европейският съюз разполага със съд, валута, хиляди страници със закони, огромна чиновническа администрация и способността да разполага военни части.

И така, възможно ли е европейският модел да стане глобален? Съществуват три причини да мисля, че е възможно.

Първо, става все по-ясно, че най-трудните проблеми пред националните правителства са интернационални по своя характер: съществува глобално затопляне,[25] има глобална криза и „глобална война срещу тероризма”.

Второ, това може да бъде осъществено. Транспортната и съобщителната революции „свиха” света така, както бе писал изтъкнатият австралийски историк Джефри Блейнли: „За пръв път в човешката история през следващите два века е възможен някакъв вид световно правителство.” Г-н Блейнли предвижда опит за сформиране на световно правителство по някое време през следващите два века, което е необичайно дълъг период за хоризонта на една обичайна вестникарска колонка.

Но третият пункт – промяна в политическата атмосфера – предполага, че „глобалното управление” би могло да дойде по-скоро от очакваното. Финансовата криза и климатичните промени тласкат националните правителства към глобални решения; даже такива страни, като Китай и САЩ, които по традиция са яростни защитници на националния суверенитет.[26]

Няма да продължа с цитата. Който желае, да си намери статията и да я прочете докрай. За мен е по-важно, че вече почти два века и половина е в ход програма за „обединяване” на народите по света, но не в тяхна полза, а в интерес на един ограничен, предимно юдео-масонски елит.[27] На практика световното правителство не само съществува. То отдавна действа. А това, че повечето хора по света не го забелязват, се дължи на тяхната незаинтересуваност, наивност и доверчивост – особено що се отнася до произхода и миналото на някои политици и медии – както и на тъй масово разпространения отказ да се мисли и анализира. Хората, които съставят това тайно световно правителствоне действат от усойни мазета и мрачни подземни стаи. Те се намират пред погледите на всички в Белия дом, Конгреса; на „Даунинг Стрийт” 10[28] и в Парламента [в Лондон].[29] Както признава бившият кадрови шпионин и настоящ историк на шпионажа д-р Джон Коулман, става дума „за явен заговор срещу Бога и човека”. А неговите автори и организатори съвсем не изглеждат като чудовищата от филмите на ужасите. Както изнасилвачът, който спира жертвата си и й предлага разходка, не прилича на чудовище, така и тези люде изглеждат като останалите. Ала всъщност са чудовища. „Тези хора са явни. Те са служителите на единното световно правителствоновия световен ред[30] Президентът Буш[31] не прилича на предан слуга на едно паралелно по-висше правителство, но не се съмнявайте в това, че е точно толкова чудовище, колкото са и онези смразяващи кръвта същества във филмите на ужасите.[32]

Хората по света все по-често се пробуждат, отварят очите си за истината и осъзнават какво се случва. Неотдавна бе публикувано изследване, възложено от еврейското гестапо,[33] т. нар. Антиклеветническа лига в САЩ. Резултатите от него показаха: 40 на сто от хората в Европейския съюз са убедени, че влиянието на еврейските бизнесмени във финансовия сектор на световната икономика е прекалено голямо. В анкетата, проведена от агенция Taylor Nelson Sofres, са участвали граждани на Германия, Испания, Великобритания, Белгия, Полша, Дания, Великобритания, Унгария, Австрия и Франция. Според 31 на сто от анкетираните евреите са отговорни за негативните неща, които се случват в световната икономика и финанси, а други 40 процента са съгласни с твърдението, че евреите имат прекалено голяма власт върху световните финансови пазари. Най-висок е делът на разсъждаващите по този начин в Испания – 71 на сто. Средно 56 на сто от европейците смятат, че евреите са по-лоялни към Израел, отколкото към държавите, в които живеят. В Испания делът на съгласните с това е 74 на сто, в Унгария – 67 процента, в Италия 58 на сто, 54 процента в Австрия, в Швейцария 49 на сто, 48 процента в Холандия… Най-малко една четвърт от жителите на Европа са наясно, че евреите ползват сенчести и съмнителни методи, за да постигат различни неща. А около половината – 49 на сто, настояват, че евреите прекаляват с приказките за т. нар. холокост – в Испания – 59 процента, в Австрия – 56 на сто, в Швейцария – 52 процента…[34]

Както се досещате, на европейците им лепнаха етикета „антисемити”.[35] Ние не сме, защото отсъстваме от анкетата. Явно и в това отношение не сме съвсем европейци. Или ни смятат за прекалено кротки и толерантни, или въобще не ни приемат за хора. Пък и едва ли заслужаваме друго. Само преди десетина дни обявената в късните новини на БНТ в понеделник, 23 февруари 2009 г., за „израелскаОрганизация на евреите в БългарияШалом” проводи съдия-изпълнител, за да изгони пациентите и медицинския персонал от Националния център по ендокринология на пъпа на София. И всички си затраяха – власти и общество. Не сме ли гоидобичета, както ни определя тяхната свещена книга „Талмуд”? Поне се държим като такива. Всъщност кой ръководи настоящия нашенски опит за държава, а и света?

Впрочем статията в „Икономист”, с която започнах, очертава две тенденции. Първата, както вече посочих, е вината за причинената от скрития интернационален елит световна икономическа криза да бъде хвърлена върху източноевропейците, както се изразява изданието. И то без някой да прави разлика, първо, между псевдоелитите във всяка страна и неимоверно изстрадалите народи на тези държави. И второ, между отделните страни и конкретното състояние на тяхната икономика. Обобщения от този род винаги са хлъзгави, подвеждащи и опасни. Те издават наличието акция, замислена и подготвена в тайните лаборатории на управляващия света интернационал. Не, това не е „конспиративно” мислене, нито издава излишна предубеденост и подозрителност. В конкретния случай с лека ръка в един кюп са хвърлени действително закъсалите Унгария и прибалтийските страни, заедно с Русия и Украйна, като последните две нямат нищо общо с Европейския съюз, от една страна. А от друга, с тях в този кюп са забъркани развиващите се добре Словения, Чехия, Словакия. Никак, ама въобще не ме успокоява фактът, че и ние сме замесени с всички тях. Икономиката, общественият живот и културата на България силно изостават поради продължаващите от 9 септември 1944 г. чак до ден днешен престъпления на т. нар. политическа класа. Тази особена номенклатурна прослойка бе създадена посредством небивалите репресии, извършени от комунистите, с помощта на техния патрон в Кремъл, и под одобрителните погледи на същия този Запад. Ала да направим разграничение: не на западноевропейците, а на скрития им елит, който роди болшевиките и техния интернационал. Като същевременно предаде на Москва не само източноевропейците, но дори собствените си народи.

Както пише покойният американски разузнавач полк. Филип Корсо, служител в Съвета за национална сигурност към администрацията на президента Дуайт Айзенхауер и на военното ведомство на САЩ,: „Нощем из Пентагона винаги се чуваха шумове, тъй като сградата никога не оставаше пуста. Някъде, в нечий кабинет, в някоя част от зданието, за чието съществуване хората даже не са предполагали, някаква група планира война, която се надяваме никога да не водим… Джон Кенеди предвождаше една млада администрация, способна да допуска изумителни грешки. А в самото сърце на неговата администрация имаше хора, чиито собствени схващания за това как да се развива светът, ги вдъхновяваха да изкривяват фактите, да изопачават намерения и да не се съобразяват с очевидната действителност, с надеждата, че техните виждания ще надделеят.

Още по-лошо, дълбоко навътре в едно тайно правителство вътре в самата [американска] администрация имаше и такива, които бяха внедрени там от ръководителите на шпионажа в Кремъл.[36]

На невярващите препоръчвам книгата на сравнително младата американска консерваторка Ан КоултърИзмяна: либералното предателство от Студената война до Войната срещу тероризма”. В нея авторката излага поредица от факти, които доказват непрекъсвалата никога връзка и зависимост между Белия дом и Кремъл:

Мащабът на заговора бе безпрецедентен. През четиридесетте и петдесетте години стотици съветски шпиони дълбаеха правителството на САЩ . Америка бе нападната от цивилна армия, предана на една враждебна власт. Няма смисъл да се отрича. Съветските агенти крадяха техническа информация от атомните, военните, радарните, космическите и ракетните програми.[37]

Не е така, американските власти са предоставяли всичко, поискано от съветите. Мога да изложа още хиляди перфектно документирани факти за цялата конспирация. Ала не това е настоящата ми тема. Иначе втората тенденция, очертана в цитираната публикация на списание „Икономист”, се съдържа в изречението: „Гръцкото правителство вече е наредило на банките да се оттеглят от даването на пари назаем на Балканите.” Което ще рече, че е спуснато нареждане от страна на финансовия интернационал да бъдем зарязани. С други думи да продължим да пропадаме самостоятелно, без външна намеса. Това личи и от поведението на Европейската комисия. Подобно отношение е справедливо. Защото вече двадесета година нито едно българско правителство не предприе никакви мерки за декомунизация и скъсване с миналото. Нито едно. Тъкмо обратното, минаващият за „реформаторски” кабинет на СДС и компания, начело с марксиста Иван Костов, свърши черната работа на БКП-БСП и нейните тайни служби. Това само онези, които са природно тъпи, зле възпитани, ниско образовани или зависими от своето партийно или агентурно минало, не могат да проумеят. Защото Костов и сие направиха такава приватизация, че узакониха превръщането на комунистическата политическа, стопанска и милиционерска номенклатура в класа от пишман капиталисти, забогатели върху гърба на всинца ни. Тези парвенюта никога няма да станат истински предприемачи – по рождение не притежават такива качества и са специално обучени да не мислят, да не взимат решения самостоятелно и да не работят, а да чакат наготово и да крадат. Освен това Костов, Бакърджиев, Божков и ко. привързаха страната ни към енергийните кранчета на Съветска Русия. Така те осъществиха[38] десетилетната мечта на другарите комунисти de facto да се превърнем в република на СССР.

В това отношение вината на Запада е не по-малка. Защото през цялото време на т. нар. социализъм – всъщност държавен капитализъм, си сътрудничеха с болшевиките от Изтока. А след разпоредените от тайната световна власт промени, извършени навсякъде в рамките на няколко дни (с изключение на Румъния и Югославия), приеха за свои партньори и съюзници представителите на същата номенклатура и нейните наследници. Ала за това – в продължението. Освен това и независимо от причините, Европейският съюз не развърза кесията си за нас, българите. Обратното, с удоволствие и без да се гнуси прибира онези повече от 700 милиона евро, които годишно му дължим. Затова си позволявам да припомня на евробюрократите, на техния медиен обслужващ персонал, а те, от своя страна, да предадат на господарите си: „Qui vult dare parva non debet magna rogare.[39] Те не дават почти нищо, дори трохи от охолната си трапеза. Колко прави са били древните, когато се опасявали: „Quis custodiet ipsos custodes?[40]

Сега завършвам с предупреждението, съдържащо се в древната Омирова максима: „Не вярвайте на данайците, дори и дарове да ви поднасят.” Днес вече се разпространява измамата, че едва ли не западноевропейците щели да платят дълга, натрупан от… източноевропейските народи.[41] Това е триумф на лицемерието. Понеже, първо, небивалата по мащабите си несправедливост, която се стовари върху народите от източната и средната част на Стария континент, до голяма степен се дължи на западния елит. Ако погледнем реално, „лошитеизточноевропейци, които според западните коментатори така безразсъдно теглели всякакви кредити, са далеч по-надеждни платци. Поставени в безизходицата на комунистическото робство, което ги подхвърляше сред вълните на жалко съществувание без бряг на хоризонта, в което за номенклатурата (партийно-милиционерската бюрокрация) човешките същества извън борда на нейния разкошен кораб, нямаха никаква стойност, народите от Изтока се вкопчиха в единствената достъпна за тях спасителна лодка. Жилищата изпълняваха нейната роля. Собствените къщи и апартаменти, малките дворчета ги поддържаха на повърхността, предпазваха ги от потъване.

Да, повърхностно погледнато, промените завариха нас, източноевропейците, десетки пъти по-бедни от западните ни съседи. Това състояние продължава. Ние, източноевропейците, сме свикнали да живеем скромно, ако мога да използвам този евфемизъм на бедно. Това ни е направило по-устойчиви. Ала същевременно ние, същите тъй обвинявани днес източноевропейци, се оказахме собственици на жилищни имоти. Средно в държавите от Източна Европа, които членуват в Европейския съюз, този показател има стойност около 75 на сто. Докато в Западна Европа достига едва 35 на сто! Къщите и апартаментите на източноевропейците са далеч по-сериозна гаранция за платежоспособност от на пръв поглед високите заплати на западноевропейците. Заплатата днес я има, утре я няма. Особено при нарастващата безработица вследствие на икономическата криза. А недвижимата собственост остава.

За българите това е вековна традиция. Още преди хилядолетия нашите предци са градили тук и в Месопотамия, оплодили са културите на Египет и Микена, от тях са се учили древните китайци и индийци. Дали сме първите кралски династии на испанците, португалците, французите, британците и руснаците, както и аристокрацията на още десетки народи.[42] Предците ни са поставили основите на цивилизацията на белите хора. Така ни наричали индийците – арибели, благородни хора. И в това твърдение не се съдържа никакъв расизъм или опит да изкарам българите „богоизбран народ”, опазил ме Бог. Това е патент на други расисти и мизантропи.

Днес почти всекидневно археолозите „откриват” съграденото от древните българи. И макар самите ние да нямаме никакви заслуги за някогашните дела и постижения на българите, на генетично равнище пренасяме спомена от техния опит. Ето защо къщата, храмът, школото, дори гробницата са в кръвта ни. Сега най-малко 85 на сто от нашенците притежават собствен покрив над главите си. Отново подчертавам, че в по-голямата част от страните от Западна Европа този показател едва достига 35 на сто! Схващате ли къде ги стяга чепикът другарите от Братствототайната световна власт? Българинът винаги е пестил за жилище, за свое домашно огнище.

Затова моят съвет е: Пазете собствеността си. Бог, истината и недвижимостите ще ви направят свободни. И наистина съвсем накрая: „Nil desperandum, auspice Deo![43]

* * *

Очаквайте Част ІІ:КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА СВЕТОВНАТА КРИЗА ИЛИ СКАЗАНИЕ ЗА ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ”.



[1] „Горко на победените.”, лат.

[2] „Дай ми фактите и ще ти дам правото.”, лат.

[3] “Argentina on the Danube?”, “The Economist”, London, February 19th, 2009 г.

[4] Карл Маркс, Фридрих Енгелс – „Манифест на комунистическата партия”, Издателство „ГАЛ-ИКО”, София, 1999 г., стр. 57; 46 и 47.

[5] Обединени в различието, лат.

[6] На 2 март 2009 г. AIG призна, че повече не е в състояние да управлява присъствието си на пазара на недвижими имоти. Само за няколко часа акциите на компанията паднаха с 3 на сто. Загубата на DIG за последното тримесечие на 2008 г. надхвърли 61.7 милиарда долара. Общо за годината фирмата е загубила повече от 100 милиарда! Тя е начело в списъка на национализираните корпорации. Общата сума на вложените от правителството на САЩ в нея пари на американските данъкоплатци достигна 250 милиарда долара! (Вж. “AIG Posts Record Loss, U.S. Pumps $30B More”, FOXNews.com, New York ,NY, Monday, March 2, 2009 г., online: http://www.foxnews.com/politics/2009/03/02/pumps-b-aig-insurer-posts-biggest-loss/) Става дума за същата компания, на която „национално отговорното” правителство на бившия Симеон ІІ подари нашата БТК.

[7] Полския водопроводчик – англ. Както по време на предизборната си кампания кандидатът на републиканците за президент на САЩ Джон Маккейн извади на бял свят условния образ на Джо Водопроводчика (за негова изненада се оказа, че такъв съществува), правителството на Ейре плаши местните жители със заплахата от нископлатения, недодялан и готов на всичко „полски водопроводчик”.

[8] Вж. “Bank fears send UK market to six-year low” by Elizabeth Judge, “The Times”, London, Monday, March 2, 2009 г., online: http://business.timesonline.co.uk/tol/business/markets/article5830691.ece

[9] “Now it’s time to emigrate, says investment guru” by Sean O’Grady, Economics Editor, “The Independent”, London, Thursday, 22 January 2009 г., online: http://www.independent.co.uk/news/busi-ness/news/now-its-time-to-emigrate-says-investment-guru-1488629.html

[10] Вж. “Market Scan: Record Loss For AIG” by Ruthie Ackerman, Forbes.com, New York, NY, February 28, 2009 г., online: http://www.forbes.com/2008/02/28/aig-insurer-writedowns-markets-equity-cx_ra_0228markets42.html

[11] Вж. Вж. “AIG Posts Record Loss, U.S. Pumps $30B More”, FOXNews.com, New York ,NY, Monday, March 2, 2009 г., online: http://www.foxnews.com/politics/2009/03/02/pumps-b-aig-insurer-posts-biggest-loss/; “AIG has $61.7 billion loss, new U.S. aid may not be last” by By Lilla Zuill and Jonathan Stempel, Reuters, London, Monday, March 2, 2009 г., online: http://www.reuters.com/article/ousiv/idUSN0134457520090302

[12] “AIG “Bonus” Outrage”, Reported by Priya David, CBS News Video, CBS, New York, NY, December 11, 2008 г., online: http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=4661952n

[13] Сред жертвите на Мейдоф се оказаха известни и влиятелни лица от могъщото еврейско малцинство. Например големият аферист Лари Силвърстейн, който спечели най-много от инсценировката на 11 септември 2001 г. (вж. подробности в: Георги Ифандиев – „Световното правителство: Каква е цената на човечеството”, Издателство „Юнион-21”, София, 2005 г.), холивудският ционистки манипулатор Стивън Спилгърг, 85-годишният сенатор от Ню Джърси Франк Лоутенбърг, главния холокостоманиак Илай Уизъл (Ели Визел), бейзболната „звезда” от недалечното минало Сенди Кофакс, собственика на бейзболния отбор „Ню Йорк Метс” Фред Уилпън и дори Еврейската фондация за справедливост. (Вж. “Madoff client list peppered with big names” by Martha Graybow and Grant McCool, Reuters, Thursday, February 5, 2009 г., online: http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSBNG33445920090205, “List of Madoff “customers” runs into the thousands”, CNN International, Atlanta, GE, February 5, 2009 г., online: http://edition.cnn.com/2009/CRIME/02/05/madoff.customer.list/index.html) Някои коментатори съзряха тъкмо в това вероятната причина измамникът да бъде хвърлен в ръцете на правосъдието.

[14] Вж. Александър Бушков – „Олигарсите: Хроника на мътното време”, НСМ-Медиа, София, 2006 г.

[15] Вж. Робърт Фридман – „Червената мафия: Как руските гангстери превзеха Америка”, Издателство „Факел експрес”, София, 2000 г.; “The Judeo-Russian Mafia From the Gulag to Brooklyn to World Dominion” by M. Raphael Johnson, PH.D., “The Barnes Review”, Volume XII, Number 3, Washington D.C., May/June 2006 г., стр. 43-47.

[16] Power, докато официалната, видимата (правителствата), която не взима решенията, отбелязвам с authority – пълномощия, англ. Може би през 1882 г. пръв норвежкият драматург Хенрик Ибсен започва да прави разлика между двете. Макар още по-рано еврейският министър-председател на Великобритания Бенджамин Дизраели – лорд Биконсфийлд да говори за това, че хората не виждат истинските управници, които сдърпат конците на властта иззад кулисите.

[17] „Всичко омръзва — парите никога!”, лат.

[18] „Времето разкрива истината”, лат.

[19] Вж. в секцията „Медии” на този сайт.

[20] „И да отпечаташ тайната, истината ще е скрита”, лат.

[21] “Rothschild is the new power behind Yukos” by Simon Bell in Moscow, Lucinda Kemeny and Andrew Porter, “The Sunday Times”, London, Sunday, November 2, 2003 г., online: http://business.timesonline.co.uk/tol/business/article1101531.ece

[22] Който желае да научи подробности, да потърси книгите ми.

[23] Вж. “The credit crunch according to Soros” by Chrystia Freeland, “Financial Times”, London, January 30, 2009 г.

[24] Количество, лат. и англ.

[25] Както все повече ще се убеждавате, една крупна измама.

[26] “And now for a world government” by Gideon Rachman, “Financial Times”, London, December 8, 2008 г.

[27] Подчертавам: нищо срещу редовите евреи. Ако повечето от тях ползват привилегии, това се дължи на споменатия елит. И да си го кажем честно: ако бяхме поставени при същите условия, мнозина от нас нямаше да се откажат от предложените им на тепсия предимства. Особено, ако не са убедени християни, които поставят на първо място вярата в Бога и любовта към Него и ближните. Понеже: „… Праведният чрез вяра ще бъде жив… Ние пък, бидейки синове на деня, нека бъдем трезвени, като наденем бронята на вярата и на любовта и шлема на надеждата за спасение… А над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички нажежени стрели на лукавия… А че чрез закона никой не се оправдава пред Бога, това е явно, защото „праведният чрез вяра ще бъде жив”… ако пък Христос не е възкръснал, то празна е нашата проповед, празна е и вашата вяра.” („Послания на свети апостола Павла до евреи”, гл. 10, ст. 38; „Първо… до солуняни”, гл. 5, ст. 8; „… до ефесяни”, гл. 6, ст. 16; „… до галатяни”, гл. 3, ст. 11; „Първо… до коринтяни, гл. 15, ст. 14.)

[28] Резиденцията на британските министър-председатели.

[29] Вж. Dr. John Coleman – “Conspirators’ Hierarchy: The Story of the Committee of 300”, America West Publishers, Carson City, NV, 1992 г., стр. 3, 21 и сл.

[30] Подч. мое.

[31] Става дума за Джордж Буш-старши, бащата на сетнешния президент Джордж Буш-младши.

[32] Пак там.

[33] Оригиналното също бе тяхно, барабар с началника си, полуевреина Хайнрих Химлер.

[34] Вж. “ADL Survey of Five European Countries Finds One in Five Hold Strong Anti-Semitic Sentiments; Majority Believes Canard of Jewish Disloyalty”, Anti-Defamation League, New York, NY, не е посочена дата на публикацията, но тя със сигурност е от февруари 2009 г., online: http://www.adl.org/PresRele/ASInt_13/4185_13.asp; „Една трета от европейците убедени: евреите са виновни за кризата”, Информационна агенция „БЛИЦ”, София, 12 февруари 2009 г., online: http://www.bulpress.net/news/article/35407

[35] Лишено от смисъл понятие, тъй като не съществуват „семити”, „семитски народи”. По простата причина, че старозаветният Сем (правилно Шем) е приказен герой, а не историческа личност. Съвременната генетика и история доказаха, че най-малко 95 на сто от съвременните самозвани „евреи” произхождат от средновековните хазари, приели юдаизма – повечето в неговия т. нар. класически вид – талмудизма.

[36] Col. Philip J. Corso, William J. Birnes – “The Day After Roswell”, Simon & Schuster Pocket Books, New York, NY, 1997 г., стр. 19, 22. Появата на тази книга в мой превод предстои през април или май т.г., благодарение на Издателска къща „Огледало”.

[37] Ann Coulter – “Treson: Liberal Treachery from the Cold War to the War on Terrorism”, Three Rivers Press, New York, NY, 2003 г., стр. 37 и сл. Предстои издаването и на тази книга в мой превод, този път благодарение на българския клон на Лигата за защита на правата на човека.

[38] На добре познатия им комунистически жаргон „въплатиха на дело”.

[39] „Този, който дава малко няма право да иска много.”, лат.

[40] „Кой ще ни пази от пазачите?”, лат.

[41] Вж. “If Eastern Europe goes down, it may take the European Union with it Eastern Europe’s woes”, “The Economist”, London, February 26th, 2009 г.

[42] Алани, албани, исени, гали. В древността Шотландия се е наричала Албания, а островът – Албион. Столицата на древната келтска държава на Балканите е била край днешното село Тулово, Казанлъшко. А названието на португалската област Алйонкер идва от германското Alen Ker – Храм на аланите, едни от най-чистите древни българи. Съвременната генетична наука доказа сармато-аланския, сиреч българския, произход на много европейски народи, но това бива укривано. Единствено исландците признават нашето далечно родство. Може би всичко започва от илирите – най-древното население на Балканите, и е продължено от траките.

[43] „Не се отчайвайте, уповавайте се на Бога”, лат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.